Web Analytics Made Easy - Statcounter

درخواست هوشیاری و آگاهی، دوری از سفاهت و نیرنگ و طلب خیر از تمام لحظات نزول نعمات الهی در رمضان سه تقاضای روز سوم روزه‌داران از خداوند متعال است.

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی خیاط، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سلسله یادداشت‌هایی برای آستان‌نیوز؛ به شرح دعاهای هرروز ماه مبارک رمضان می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه شرح دعای روز سوم این ماه عزیز را می‌خوانیم:
«اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة و التّمْویهِ و اجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ»
روزه‌دار در این روز از خداوند سه تقاضا دارد اول اینکه هوشیاری و بیداری و هوش و عقل را به او هدیه دهد و روزی کند و از سفاهت و تزویر و نیرنگ او را دور کرده و از هر خیر و نیکی که از جانب خداوند در این روز نازل می‌شود بهره‌مند باشد.
ذهن، هوش و بیداری و هوشیاری و ذکاوت، سرمایه بزرگی برای انسان در زندگی و در مسیر بندگی محسوب می‌شود. هوش و ذکاوت وسیله نجات و چراغ راه است ذهن اگر به معنای حافظه هم باشد نعمت بسیار گران‌بها هست.
ذهن روشن داشتن، آمادگی در مقام اندیشه داشتن، و دلی بیدار داشتن سبب می‌شود انسان دارای آگاهی مستمر باشد درست تشخیص بدهد اشتباه نکند و این بسیار مهم است که انسان مسیری را که انتخاب می‌کند درست باشد یکی از مشکلات مردم همین است که موقع انتخاب مسیر درستی انتخاب نمی‌کنند این ناشی از غفلت وعدم تنبه و آگاهی نداشتن است جوانب یک مسئله را درست بررسی نمی‌کنند دچار اشتباه و خطا شده و در زندگی و مسیر بندگی دچار مشکل می‌شوند.
اهل آگاهی و هوشیار بودن نعمت بزرگی است که درخواست آن تعبیر به رزق شده است خدایا روزی من کن! بی‌عقلی و بی‌خردی و نادانی و جهالت در مقابل این قرار دارد بنابراین می‌خواهد خداوند این نعمت را در این دعا قسمت و روزی او کند.
واقعاً داشتن ذهنی روشن و آگاهی و آینده‌نگری نعمت ارزشمندی است ارزش و برکت بسیار دارد و مشعل روشنگر و راهگشایی است. چراکه جان انسان را روشنی می‌بخشد و راه را برای او باز می‌کند.
سؤال آنکه برای داشتن این نعمت چه باید کرد؟ پاسخ ترک معصیت است باید معصیت را کنار بگذارد« انارة العقل مکسوف بطوع هوی‌» اگر هوا پرست باشد چراغ عقل خاموش می‌شود آن نوری که باید درون او درخشندگی داشته باشد خاموش شده و درست نمی‌تواند مسیر را تشخیص داده تا راه درست را طی کند.
دراین‌باره روایات و اشعار بسیار است اما فرصت بیان نیست مضمون یکی از اشعار همین است که کسی پرسید خوش ذهن نیستم کم‌حافظه‌ام آگاهی و بصیرتم کم است چه کنم؟! پاسخ گفتند باید معصیت را ترک کنید! باهم جمع نمی‌شود اگر ترک معصیت کنید نور عقل شعله می‌کشد و مسیر را روشن می‌کند.
دومین خواهش و درخواست از خدا دوری از سفاهت و نابخردی است سفاهت یعنی کارهای نسنجیده انجام دادن، غیر خردمندانه انجام دادن و به‌طورکلی هر کاری در هر زمینه‌ای که در غالب اعمال هنجاری نباشد سفاهت و نابخردی محسوب می‌شود. اما تمویه به معنای استفاده بد از عقل و خرد است.
سفاهت نابخردی و تمویه بد استفاده کردن از نعمت عقل است باطل را رنگ حق دادن و گنجشک رنگ کردن و قناری فروختن است کار بسیار زشتی که ناپسند و غیرقابل‌قبول است.
اگر عمل نابخردی داشته باشیم به سرانجام نمی‌رسیم و اگر اهل دوزوکلک باشیم یک‌بار ممکن است کار پیش برود اما همیشه چنین نیست و برکت و ارزشی آن کار ندارد حاصل از راه دوزوکلک و باطل، نتیجه و برکتی نخواهد داشت.
سومین درخواست این است که خدایا از هر خیری که نازل می‌کنی ما را بی‌نصیب نکن. ماه رمضان چنان‌که در خطبه آغازین ماه بیان‌شده ماه نزول برکات و نعمات  و رحمت و مغفرت است هرروز و ساعت و دقیقه‌اش در خیروبرکت است.
انسان در مقابل خدا وقتی قرار می‌گیرد باید باهوش باشد اگر همان ذهن آگاه را داشته و اهل سفاهت نباشد چنین درخواست می‌کند که از این نعمت‌های روزانه بی‌نصیب نشود بنابراین می‌گوید این روزها و لحظات که مدام خیر و مغفرت و رحمت نازل می‌شود بدون نام بردن از چیزی درخواست خیر می‌کنیم این نکته‌ای هوشمندانه است!
آنچه  مصداق خیر است و بهتر از ما خدا تشخیص می‌دهد هر خیری که نازل می‌شود ماهم از آن بهره‌مند شده و سهمی داشته باشیم و محروم از برکات و نعمات الهی نباشیم نوع و مقدار تعیین نمی‌کنیم هرچه خدا مصلحت می‌داند را طلب می‌کنیم.
انشا الله از این دعای امروز بی‌بهره نباشیم اهل خردورزی و آگاهی و بصیرت بوده و از آن به‌درستی درراه حق استفاده کنیم و از خیرات آن بهره‌مند شویم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ماه رمضان دعا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر عادی شده: یک گزینه دیگر به بایرن نه گفت!‏

به گزارش "ورزش سه"، به نظر می‌رسد عبارت «سر نخواستن بایرن ‏دعواست» به این زودی‌ها از تیتر رسانه‌ها حذف نخواهد شد. امروز ‏یک گزینه دیگر که به عنوان جانشین احتمالی توماس توخل از او نام ‏برده می‌شد به صراحت به بایرنی‌ها جواب منفی داد. ‏

روجر اشمیت، سرمربی آلمانی بنفیکا، امروز در نشست خبری دیدار ‏تیمش با فامالیسائو شرکت کرده بود. همانطور که انتظار می‌رفت ‏خبرنگاران از او درباره ترک بنفیکا و پیوستن به بایرن به عنوان ‏جانشین توماس توخل سوال کردند و اشمیت لبخندزنان این شایعات ‏را قویا تکذیب کرد. ‏

سرمربی بنفیکا گفت:" چند بار باید به این سوال جواب بدهم؟ من ‏اصلا در بازار نیستم. در بنفیکا مشغول به کار هستم و عاشق شغلم ‏هستم. دلم نمی‌خواهد کسی با من تماس بگیرد، هیچکس، مطلقا ‏هیچکس. موضع من کاملا روشن است. برایم روشن است که تا سال ‌‏2026 در بنفیکیا خواهم ماند. اصلا انتظار نداشتم چهار بار قهرمان ‏لیگ بشوم ولی کار کردن در پرتغال چالش بزرگی است. ما فصل ‏خوبی داریم که البته شاید آنقدر خوب نباشیم که قهرمان شویم ولی ‏اگر به وضعیت دو سال پیش بنفیکا نگاه کنید و با الان مقایسه‌اش ‏کنید می‌بینید که کاملا فرق کرده. تمرکز من روی باشگاهم است و از ‏اینجا بودن خیلی راضی‌ام. در بنفیکا پتانسیل بالایی برای بهتر شدن و ‏بیشتر جام گرفتن می‌بینم و دو هفته پیش و یک هفته پیش همین ‏حرف را زدم. در این مدت هیچ چیز تغییر نکرده". ‏

دیگر خبرها

  • دیگر عادی شده: یک گزینه دیگر به بایرن نه گفت!‏
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • آفت کلی نگری به قوانین تجاری
  • حامیان فلسطین خانه رئیس دانشگاه کلمبیا را محاصره کردند+ فیلم
  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • درخواست کلوپ: به داد فوتبال انگلیس برسید!
  • آینده‌نگری در ورزش برای پرورش استعدادها ضروری است
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند