Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدیجه فولادوند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که دانشجویان در معرض استرس‌های فراوانی مانند جدایی از خانواده و مسائل درسی قرار دارند که باعث افزایش مشکلات روانشناختی آن‌ها می‌شود، اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که ۲۲.۶۴ درصد دانشجویان از استرس شدید، ۳۴.۲۷ درصد از اضطراب شدید و ۳۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶۵ درصد از افسردگی شدید رنج می‌برند.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با اشاره به این که همجوشی شناختی (Cognitive Fusion)، ذهن‌آگاهی (Mindfulness) از جمله سازه‌های فراتشخیصی بنیادین هستند که در بروز و تداوم بسیاری از اختلال‌های روانشناختی مانند افسردگی نقش دارند، افزود: در این راستا، پژوهشی با هدف روشن کردن بخشی از ماهیت همجوشی شناختی و ذهن‌آگاهی انجام شد تا نقش هر کدام از این دو متغیر را در تبیین و پیش‌بینی افسردگی بررسی کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این پژوهش ۳۴۰ دانشجو (۱۸۶ زن و ۱۵۴ مرد) به تکمیل پرسشنامه‌هایی در مورد همجوشی شناختی، ذهن‌آگاهی و افسردگی پرداختند. نتایج پژوهش نشان داد که تقریبا نیمی از دانشجویان از افسردگی شدید رنج می‌برند.

فولادوند افزود: بر اساس این پژوهش، مولفه‌های همجوشی شناختی شامل همجوشی و گسلش و مولفه‌های ذهن‌آگاهی شامل مشاهده، عمل توام با هشیاری، غیرقضاوتی بودن به تجربه درونی، توصیف و غیرواکنشی بودن، قابلیت پیش‌بینی افسردگی را دارند. به طوری که هرچه همجوشی شناختی پایین‌تر و ذهن‌آگاهی بالاتر باشد، احتمال افسردگی در دانشجویان کاهش خواهد یافت.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با تصریح بر این که پدیده همجوشی شناختی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در بافت فکری خود گرفتار شود، گفت: افراد دارای همجوشی بالا از امید به زندگی و کیفیت زندگی پایین‌تری دارند ک احتمال افسردگی در آن‌ها بالا می‌برد. در همجوشی شناختی فرد به گونه‌ای از افکارش تاثیر می‌پذیرد که گویا آن افکار واقعی بوده و فرد حساسیت کمتری نسبت به نتایج رفتارش دارد.

وی با تاکید بر اینکه مولفه‌های ذهن‌آگاهی با افسردگی ارتباط منفی دارد، یادآور شد: ذهن آگاهی اجازه پذیرش و تصدیق دردناک‌ترین هیجان‌ها را به فرد می‌دهد، بدون این که اسیر آن‌ها شود. 

فولادوند در پایان اظهار کرد: توصیه من این است که مراکز مشاوره و کارگاه‌های روانشناختی، با توجه به نقش بنیادین مولفه‌های همجوشی شناختی و ذهن‌آگاهی در شکل‌گیری و درمان اختلال‌های روانشناختی از جمله افسردگی، آموزش پیشگیرانه ذهن‌آگاهی و مدیریت همجوشی شناختی را  با هدف کاهش هیجان‌های منفی از جمله افسردگی در دانشجویان مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1135324 برچسب‌ها افسردگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: افسردگی ذهن آگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه پیام نور، ابراهیم تقی زاده با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به برخورد تند و خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه و نیز دستگیری جمع زیادی از دانشجویان و اساتید آزادیخواه آمریکایی، دانشگاه پیام نور آمادگی بورسیه و پذیرش این دانشجویان را در مراکز فعال بین الملل این دانشگاه در اقصی نقاط جهان دارد.

تقی زاده همچنین افزود؛ دانشگاه آمادگی دارد ضمن آموزش زبان فارسی به این دانشجویان در رشته مطابق با تحصیل دانشجویان آمریکایی شرایط ادامه تحصیل آنان را فراهم نماید.

رییس دانشگاه پیام نور با اشاره به بسترهای مناسب الکترونیکی دانشگاه پیام نور گفت؛ دانشگاه پیام نور با امکانات آموزش الکترونیکی و بهره مندی از آموزش مجازی نیز میتواند این دانشجویان را بورسیه تحصیلی نموده و در رشته هایی که در مراکز بین الملل و مراکز داخلی دائر است در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان آمریکایی تعلیق شده را تحت آموزش قرار دهد.

تقی زاده در پایان با اشاره به هماهنگی های بعمل آمده با رییس مرکز امور بین الملل و نمایندگی های فعال دانشگاه در کشورهایی چون؛ کانادا، آلمان، امارات و دیگر کشورها، گفت : دانشگاه پیام نور این دانشجویان را با همان شرایطی که در کشور خودشان تحصیل می کردند پذیرش کرده و تسهیلات و امکانات تحصیل در اختیارشان قرار خواهد داد.

کد خبر 6096946

دیگر خبرها

  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه باوجود تبلیغات شدید اسلام هراسی
  • بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌های فصلی در ایلام
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی