Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبلیغات محیطی از اصلی ترین ارکان تحقق راهکارهای بازاریابی، و ابزار قدرتمندی برای ترفیع جایگاه برند و محصولات، و افزایش وفاداری مشتریان و سودآوری است.

به گزارش برنا، تبلیغات محیطی، جدیدترین و مهمترین رویکرد رو به رشد تبلیغات یک برند است، که به طور ویژه در گرافیک محیط شهری و در بیلبوردهای تبلیغاتی نمود پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تاثیری که تبیلغات بیلبوردی و چاپ بنر عرض 5 متر  در مقایسه با سایر انواع تبلیغات دارند، می توانند در بهبود آگاهی برند و وفاداری مشتریان، جایگاه مهمی داشته باشند. در این مطلب قصد داریم به بررسی تبلیغات محیطی بیلبوردی در سطح شهر، ابعاد بصری این تبلیغات، شامل لوگو، تایپوگرافی، رنگ و شعار تبلیغاتی و تاثیر آن بر وفاداری مشتریان بپردازیم؛ با ما همراه شوید.

معرفی تبلیغات محیطی

تبلیغات محیطی، جدیدترین و مهمترین رویکرد رو به رشد تبلیغ یک برند است که جزو قدرتمندترین ابزارهای ارتباطی در فعالیت های بازاریابی، با نقش ایجاد تصویر ذهنی مناسب از برند در ذهن مشتریان، شناخته شده است. تبلیغات محیطی اعم از چاپ بنر ، چاپ استرابوردهای تبلیغاتی، ویدئووال های شهری و...، شاخه تخصصی و در حال رشد تبلیغات بیرونی هستند، که نباید آنها را یکسان به کار برد. این شاخه تاکنون هم از جانب سفارش دهندگان و کارگزاران تبلیغاتی و هم از سوی مخاطبان با استقبال کم نظیری روبرو شده است.

سه ویژگی اصلی تبلیغات محیطی از این قرارند: موقعیت های مکانی غیر مرسوم، روش های اجرایی متفاوت و جدیدبودن موضوعات. تبلیغات محیطی تبلیغاتی است که در مکان های غیر عادی، در خور توجه و غیر منتظره، و اغلب با روش های غیر مرسوم و بدیع و همچنین اجراهای تازه، به کار گرفته می شوند. به نقل از مرکز تخصصی چاپ سبحان؛ بزرگترین مرکز ارائه خدمات چاپ و تبلیغات محیطی در تهران، "این ویژگی ها سبب می شوند تا اغلب، تبلیغات محیطی را رسانه متحول کننده بدانند".

ابعاد بصری تبلیغات محیطی

طبق پژوهش های صورت گرفته، چند مورد از عوامل اثرگذار تبلیغات محیطی به چشم می خورد، که برخی از این ابعاد عبارت از این موارد هستند:

مکان بیلبورد تبلیغاتی یا تبلیغات محیطی، خوانایی، وضوح پیام، مولفه های بصری قوی، طراحی خلاقانه، ارائه اطلاعات و شناساندن برند و ارائه اطلاعات از محصول برشمرده شده اند. بنابراین مشاهده می شود که ابعاد بصری همواره از دیدگاه مخاطبین بسیار مهم است.

ابعاد بصری تبلیغات محیطی در پنج بُعد برند، لوگو، تایپوگرافی، شعار تبلیغاتی و رنگ ارزیابی می شود. برند یا نام تجاری، یکی از المان های اصلی و تاثیرگذار در تبلیغات محیطی است. اینکه چه قدر یک برند از جایگاه و قدرت بالایی در ذهن مشتریان برخوردار باشد، جایگاه تعیین کننده و بسزایی در توسعه اثربخشی تبلیغات محیطی دارد. لوگو یا نشان تجاری، چیزی شبیه به امضا و اثر انگشت یک کسب و کار هستند، بنابراین طرح آن اهمیت زیادی دارد. تایپوگرافی، تکنیکی در گرافیک است که با حضور چاپ مستقیم  در عرصه تبلیغات محیطی، آفریده شد. تایپوگرافی به معنای کشف ارزش های بصری حروف، برای بیان مفهوم جدیدی است. رنگ در ایجاد ارتباط و پیام رسانی جایگاه مهم و چشمگیری دارد، از این رو استفاده کردن سنجیده از آن می تواند به برانگیختن تمایلات مشتریان منجر شود، اما اغلب توجه به رنگ ها به مسائل فنی، زیبایی و تناسب، محدود می شود، و به مفاهیم و تاثیرات روانی آن کمتر توجه می شود.

شعار تبلیغاتی، عنصر کلیدی در هویت و ارزش ویژه یک برند است. از طریق شعار تبلیغاتی، تصویر یک محصول با هدف شناسایی و یادآوری آن محصول ارتقا می یابد و سبب می شود که آن محصول، در ذهن مخاطب و مصرف کننده متفاوت به نظر برسد. شعار تبلیغاتی یک بیلبورد یا بنر تبلیغاتی، منافع زیاد، و منحصربفردی را برای شناخت یک برند فراهم می آورد.

نقش بیلبوردهای تبلیغاتی در آگاهی از برند و وفاداری مشتریان

منظور از آگاهی، میزان و قدرت حضوری هست که برند در ذهن مصرف کننده دارد. آگاهی از برند، مزایای رقابتی زیادی برای شرکت ها دارد. از جمله، اینکه آگاهی، احساس آشنایی با برند در مشتریان ایجاد می کند. اگر یک برند مدام و مداوم در بیلبوردهای تبلیغاتی یا بنرهای تبلیغاتی سطح شهر، در ذهن مخاطب فراخوانی شود، می تواند در ذهن مشتری برجستگی ایجاد کند. همچنین آگاهی از نام می تواند نشانه ای از نوعی تعهد مشتری باشد، به زعم بسیاری از این محققان، آگاهی و جذابیت برند از مهمترین اجزای مدل های ارزش ویژه برند هستند. آگاهی از نشان تجاری در تصمیم گیری مشتری برای کسب مزیت یادگیری، مزیت توجه و مزیت انتخاب، جایگاه مهمی دارد.

وفاداری به برند عبارت است از واکنش رفتاری نسبتا متعصبانه در خرید، که فرد به تدریج نسبت به برند پیدا می کند و این رفتار باعث می شود که در فرآیندهای تصمیم گیری و ارزیابی از مجموعه تصاویری که در ذهن دارد، گرایش خاصی به آن برند پیدا کند. با توجه به اینکه تبلیغات محیطی تاثیر بسیار زیادی در شکل گیری تصویر ذهنی مناسب از برند در ذهن مشتریان دارد، هنگامی که مشتریان با تبلیغات گسترده و مستمر یک برند روبرو می شوند، ناخودآگاه حس اعتماد در آنها شکل می گیرد؛ ایجاد حس اعتماد، سرآغاز مسیر وفادارسازی مشتریان است. در مجموع در صورت دقت نظر، هماهنگی و تناسب در طراحی و به کارگیری بیلبوردهای تبلیغات محیطی، اثربخشی آنها، آگاهی از برند و وفاداری مراجعان به برند افزایش پیدا می کند.

به نظر شما، تبلیغات محیطی علاوه بر وفاداری مشتریان، بر کدامیک از ابعاد فروش و سودآوری تاثیر گذار است؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

برگرفته از سایت مرکز تخصصی چاپ سبحان (https://sobhanprint.com/)

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چاپ بنر چاپ مستقیم بیلبوردهای تبلیغات وفاداری مشتریان برند و وفاداری تبلیغات محیطی شعار تبلیغاتی یک برند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۰۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟

100 شرکت در ایران برای تولید موبایل تسهیلات گرفته‌اند؛ عددی شگفت‌آور که درعین‌حال نگران‌کننده است.

«۱۰۰ شرکت در سال ۱۴۰۲ برای تولید گوشی تلفن همراه درخواست مجوز کرده و با دریافت برخی «حمایت‌ها و تسهیلات»‌ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.»

به گزارش دیجیاتو، این‌ها صحبت‌های «سیدحسین سادات حسینی»، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف است؛ همان شخصی که اندکی قبل گفته بود: «واردکننده‌های مونتاژکار خود را به عنوان تولیدکننده معرفی کرده‌اند و به‌دنبال ایجاد انحصار در بازار هستند.»

هر چند ممکن است همه این شرکت‌ها، محصول‌شان را به بازار عرضه نکرده باشند اما ۱۰۰ واحد تولیدکننده موبایل عدد بسیار بالایی است، نه فقط برای کشوری مانند ایران، بلکه برای پیشروترین کشورهای این حوزه.

برای درک بیشتر شگفتی این میزان تولیدکننده داخلی، بد نیست بدانید طبق اعلام مؤسسه تحقیقاتی  Counterpoint، درحال‌حاضر ۲۵۰ برند تولیدکننده موبایل در سراسر جهان فعال هستند، درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰۰ برند بوده است. می‌بینیم که نه تنها با گذشت زمان، تولیدکنندگان موبایل رشد نکرده‌اند، بلکه اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است درهای کارخانه‌شان را ببندند، حتی شرکت‌های بزرگی مانند ال‌جی، مایکروسافت و زیمنس.

در لیست ۲۵۰ تولیدکننده موبایل، تنها نام‌های GLX، صاایران، ایکس‌ویژن و جی‌پلاس از ایران دیده می‌شود. اگر ۹۶ تولیدکننده دیگر ایرانی را در میان ۲۵۰ برند در سراسر جهان در نظر بگیریم، به این معنی است که ۲۹ درصد تولیدکنندگان موبایل دنیا در ایران هستند.

کره جنوبی تنها یک برند تولیدکننده گوشی دارد

اوضاع از این هم عجیب‌تر است. کره جنوبی درحال‌حاضر تنها یک برند تولیدکننده تلفن همراه دارد: سامسونگ. در ژاپن ۱۲ برند فعالیت می‌کنند و این رقم در آمریکا یازده است. تنها ۴۰ کشور از حدود ۲۰۰ کشور در جهان موبایل تولید می‌کنند.

۱۰۰ تولیدکننده موبایل در ایران بیش از آنکه شگفت‌انگیز باشد، نگران‌کننده است. نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی چندین سال است بر طبل تولید موبایل داخلی می‌کوبند اما این‌بار انگار شرایط متفاوت است و عزمی جزم برای تسلط موبایل ایرانی بر بازار وجود دارد. علاوه بر این‌ها، براساس تکلیف قانونی «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد بازار تلفن همراه در دست گوشی‌های ایرانی با سیستم‌عامل داخلی باشد.

در این شرایط طبیعی است مردم نگران باشند بلای بازار لوازم خانگی و خودرو، این بار موبایل‌هایشان را نشانه بگیرد.

البته گله مردم از خودرو و لوازم خانگی در مورد کیفیت و قیمت است اما زمانی که صحبت از دستگاهی مانند موبایل می‌شود، دغدغه‌های امنیتی، محدودیت و قطعی اینترنت، حریم خصوصی و مانند این‌ها هم مطرح می‌شود.

درست مانند شبکه ملی اطلاعات که بسیاری به آن طرح ملی کردن و بستن اینترنت می‌گویند، مسئولان، از هر طیف و جناح سیاسی تنها تکذیب می‌کنند ولی نمی‌شود مردم را برای این نگرانی‌هایشان سرزنش کرد، چرا که اگر روزی واردات موبایل خارجی محدود شود یا تعرفه‌های سنگین برای واردات وضع کنند، شاید بسیاری از مردم ناراضی باشند اما هیچکس تعجب نخواهد کرد زیرا اولین‌بار نخواهد بود که با چنین ممنوعیت‌هایی مواجه می‌شوند.

در آخر این را هم بگویم که برای نوشتن همین یادداشت کوتاه و ساده، زمان نسبتاً زیادی صرف کردم چون بیشتر وقتم صرف این شد که بفهمم حتی اگر فرض کنیم انتهای این مسیر، ممنوعیت کامل موبایل خارجی در انتظارمان است، باز هم ۱۰۰ تولیدکننده به چه کارمان می‌آید؟

یک فروشنده موبایل در یکی از پاساژهای معروف پایتخت می‌گفت موبایل ایرانی با حاشیه سود چند برابری به فروش می‌رسد. اینکه این حاشیه سود ریشه در رانتی بزرگ دارد یا نه برای من هم سؤال است. هنوز هم به جوابی نرسیده‌ام اما پیگیر خواهم بود تا بفهمم چه شده که همه دلشان هوای تولید موبایل داخلی کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • (عکس) رونمایی رسمی از چری اومودا ۷
  • رونمایی از برند جام جهانی فوتبال ساحلی 2025 سیشل
  • لوتوس حافظه؛ دریافت نمایندگی فلش مموری در ایران
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • بازدید ابدالی از «مرکز ارتباط با مشتریان» بانک سینا
  • آغاز تبلیغات انتخاباتی دور دوم در آبادان
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس در گنبد آغاز شد