Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@20:23:36 GMT

آموزش بهتر کودکان با ذهن‌آگاهی

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۵۵۹۶

کودکان امروز استرس زیادی را تجربه می‌کنند که بر آموزش آنان تاثیرگذار است و محققان بوستون امریکا معتقدند، ذهن آگاهی در کاهش میزان استرس و سلامت کودکان امروز روشی مؤثر است. ذهن‌آگاهی، تمرینی‌ برای حضور در حال و لحظه، بدون برگشت به گذشته و یا رفتن به آینده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایجوکیشن نیوز، عوامل استرس‌زا محیط آموزشی در کودکان شامل مدرسه و رویدادهای مرتبط با آن است، که اگر این استرس مدیریت نشود آسیب‌های جدی بر جسم و روان آنان خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، از هر 10 نفر یک نفر نوعی از مشکلات روان را تجربه می‌کنند، اما فقط 30درصد از این افراد مشاوره روان دریافت می‌کنند و دیگر کودکان در تلاش هستند تا با استرس خود کنار بیایند. بنابراین برای کمک به آنان چه کاری باید انجام داد؟

محققان اظهار کردند: ذهن‌آگاهی روشی شناخته شده برای مدیریت احساس استرس، اضطراب و حتی افسردگی است و با آموزش آن به کودکان و نوجوانان امروز کمک خواهد شد.

استرس چه تاثیری بر کودکان دارد؟

مسائلی که در نظر بزرگسالان بسیار ناچیز است، برای افراد کوچک تر بسیار سخت و بزرگ است. امتحانات دشوار در مدرسه، دوستی جدید، رسانه‌های اجتماعی و شنیدن اخبار در مورد امور جاری همه می‌توانند در افزایش استرس در کودکان نقش داشته باشند. کودکان مضطرب ممکن است علائم استرس را به صورت نوسانات خلقی، کاهش تمرکز، خواب ناکافی، کابوس‌ها، مکیدن انگشت، درد معده یا سردرد داشته باشند. بنابراین‌، به رفتار کودک خود توجه کرده و وی را ترغیب کنید تا مشکلاتش را با شما در میان بگذارد.

بازی در فضای باز تاثیر شگفت‌انگیزی در آرامش کودک خواهد داشت، البته زمانی که کودکان در خانه حضور دارند نیز باید با بازی‌های مختلف آنان را سرگرم کنید و حتی می‌توانید از بازی‌های آموزشی کمک درسی نیز استفاده کنید.

همچنین می‌توانید در مورد اخبار و مطالب رسانه‌های اجتماعی با کودکان خود صحبت کنید و آنان را ترغیب کنید تا احساسات خود را بازگو کنند. اما اگر کودک کوچک شما هنوز علائم استرس دارد، تمرین فکری داشته باشید تا استرس وی کاهش یابد.

ذهن‌آگاهی چیست؟

استرس، پیامد رفتارهای گذشته و نگرانی در مورد آینده است و هرچه بیشتر در این مورد فکر کنیم، احساس استرس و اضطراب بیشتری خواهیم داشت. ذهن آگاهی، نوعی مراقبه است که به ما امکان می‌دهد تا به‌جای گذشته یا آینده، به حال فکر کنیم و چون نیازی به آمادگی و مهارت خاصی ندارد، برای کودکان در هر سنی مناسب است.

تاثیر ذهن‌آگاهی در مدارس

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، ذهن آگاهی در مدارس منجر به پیشرفت چشمگیر در میزان توجه و کاهش میزان استرس دانش‌آموزان می‌شود.

تمرین منظم ذهن‌آگاهی  به کودکان کمک می‌کند تا بر نگرانی‌ها و استرس خود چیره شوند و در لحظه تمرکز کنند. درنتیجه متمرکزتر و مشتاق‌تر در کلاس حضور خواهند داشت. همچنین از حافظه بهتر و افزایش تنظیم عاطفی بهتری بهره‌مند می‌شوند. همه این عوامل می‌تواند به آنان در عملکرد بهتر در آموزش کمک کند تا با روشی ساده استرس خود را کنترل کنند.

چگونه می‌توان ذهن‌آگاهی را در خانه تمرین کرد؟

طی ذهن آگاهی، تمرکز اصلی بیشتر روی تنفس است، بنابراین از کودک خود بخواهید که دست‌های خود را روی شکم خود قرار داده و نفس بکشد و از وی بخواهید بر این حرکت تمرکز کند. بر اساس سن کودک و توانایی در زمان نشستن، این کار را به مدت 30 ثانیه تا 3 دقیقه ادامه دهید.

برای کودکان کوچک‌تر از فاصله‌های کوتاه‌تر استفاده کنید. از آنان بخواهید به چیزهایی که باعث تحریک حواسشان می‌شود، ذهن‌آگاهی داشته باشند. شما باید تلاش کنید ذهن آنان به زمان حال، تمرکز کند تا شاهد کاهش استرس آنان باشید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مدیریت استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۵۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس از فضای کارگری برداشته شود

ایسنا/لرستان دبیر خانه کارگر لرستان گفت: باید استرس از فضای کارگری برداشته شود.

محمدحسن موسیوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات و مسائل معیشتی، کارگران پایبند به نظام هستند و در همه مقاطع مختلف حساس کشور ‌حضور داشته و نقش‌آفرینی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه باید استرس از فضای کارگری برداشته شود، افزود: رفع مشکلات کارگری نباید محدود به هفته کارگر شود و مسؤولان باید در طول سال به رفع تدریجی این مشکلات بپردازند.

موسیوند با بیان اینکه این قشر در کشور ۱۴ هزار شهید و در لرستان ۲۰۴ شهید را تقدیم نظام کرده‌اند، اظهار کرد: در کشور برای افزایش حقوق انتظار داشتیم که مطابق ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ افزایش انجام شود، اما با توجه به شرایط موجود این امر محقق نشد.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود کمک شود واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل لرستان احیا و از سرمایه‌گذاران دعوت شود.

دبیر خانه کارگر لرستان با بیان اینکه حدود ۴۰ شورای اسلامی کار در استان داریم، گفت: امنیت شغلی، بهبود شرایط اقتصادی و همخوانی داشتن میزان حقوق و دستمزد کارگران با تورم، مهمترین مطالبات جامعه کارگری‌اند.

موسیوند افزود: هرگونه حمایت صنفی، معیشتی، مهارت‌آموزی و ... از کارگران شود، قطعاً موجب توانمند شدن آنها خواهد شد و با خاطری ایمن و با انگیزه دوچندان به کار و تولید مشغول خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی